Chiptuning FordFord chiptuning specialist

chiptuning FordChiptuning Ford: meer vermogen, koppel en brandstofbesparing?
Dat is mogelijk met onze maatwerk Ford chiptuning!

Wij kunnen vermogensoptimalisatie voor vrijwel alle Ford types uitvoeren. Mocht je Ford er niet tussen staan, neem dan even contact op. Door het verbeteren van de software zal het rijcomfort, vermogen en koppel toenemen.

Tijdens de tuning van de Ford worden de parameters van de software beter afgestemd. Door deze ideale afstemming levert Ford chiptuning grofweg;

  • Tot ruim 25% aan extra vermogen;
  • Tot 30% meer trekkracht;
  • Een aanmerkelijk zuinigere Ford, tot wel 5% brandstofbesparing;

Samengevat; Meer vermogen, koppel en brandstofbesparing voor je Ford.

Verbeter direct de rijsprestaties van je Ford

Verbetering acceleratie

Naast het verbeteren van vermogen en koppel, zal de acceleratietijd van de Ford worden verlaagd . De vertraging in de ontsteking reduceren wij, waardoor het pedaal beter reageert zonder het werkelijk gevoeliger te maken. Deze verbeteringen merk je met name bij het rijden met lage snelheden en indien je het gaspedaal intrapt vlak na het remmen.

Minder brandstofverbruik

Er zijn een reeks software parameters die direct verband houden met het verbruik van brandstof. Afhankelijk van rijstijl en brandstofkwaliteit kan lager brandstofverbruik gerealiseerd worden!

Bescherming van de koppeling

Bij lagere toeren zorgt tuning voor een verhoogd koppel/draaimoment. Bij extreme opbouw van koppel zal de koppeling kunnen beschadigen. Te herkennen aan een koppeling die slipt of een dreunende aandrijflijn. Wij bouwen toename langzamerhand op zodat de onderdelen in het systeem niet te veel worden belast en de koppelopbouw natuurlijk aanvoelt.

Soepele rijervaring

Het gevoel dat de tuning geeft is ontzettend bepalend. Meestal wordt bij tuning alleen het moment van WOT, oftewel Wide Open Trottle, aangepast. Dit terwijl je normaliter helemaal niet vol gas rijdt. Daardoor zorgen wij ervoor dat bij lagere gaspedaalstanden direct meer kracht merkbaar is.

Ford chiptuning op maat

Moderne Ford modellen zijn vandaag de dag voorzien van een ECU, ook bekend als het regelapparaat. Dit regelapparaat is als het ware het brein van de Ford motor. Het regelt onder andere het ontstekingsmoment, de hoeveelheid brandstof die wordt ingespoten, duur van het inspuiten, koppelbegrenzing etc. De ECU is voorzien van een geheugen waar “parameters” met betrekking tot de regeling staan opgeslagen. Door middel van een software aanpassing is bij turbomotoren een vermogenswinst denkbaar van 20 tot 40%. Dit uit zich in een onbetwistbaar merkbare toename in koppel (trekkracht) en een stijging van de topsnelheid. Bij motoren zonder turbo is de winst substantieel minder, omstreeks 6 tot 8%.

Waarom gebruikt Ford deze speelruimte zelf niet?

Een terechte veelgestelde vraag. Waarom stelt de Ford de software niet optimaal af. De fabrikant bouwt auto’s welke in een omvangrijk aantal landen ingezet worden. De software wordt door de fabrikant afgesteld met een ruime marge. In bepaalde landen is deze marge dan ook vereist vanwege allerhande redenen. Denk hier bijvoorbeeld aan extreem weer, slechte onderhoudsintervallen, mindere kwaliteit brandstoffen en olie etc. In Nederland verkeren wij in ideale omstandigheden en kan dus zonder risico motoroptimalisatie plaatsvinden.

Hoe is het verbruik na Ford chiptuning?

Uitgaande van dezelfde tijstijl kan door optimalisatie van alle parameters, met name bij turbodiesel- en reguliere dieselmotoren, in de praktijk een lager verbruik behaald worden van 5 tot 10%. Benzinemotoren blijven qua gebruik nagenoeg gelijk..

Meer weten over Ford chiptuning? Neem contact op