Chiptuning HondaHonda chiptuning specialist

chiptuning HondaEen Honda met meer koppel en vermogen en tegelijkertijd zuiniger?
Met onze Honda maatwerk chiptuning is dit mogelijk!

Wij kunnen chiptuning voor vrijwel alle Honda types uitvoeren. Mocht je Honda er niet tussen staan, neem dan even contact op. Het vermogen, koppel en bovenal het rijcomfort zal toenemen door het optimaliseren van de software.

Tijdens het chiptuning worden de parameters van het motormanagementsoftware van de Honda optimaal afgestemd. Dankzij deze ideale afstemming, met de veiligheidsmarges in acht genomen, geeft Honda chiptuning;

  • Tot ruim 25% aan extra vermogen;
  • Extra trekkracht; winsten tot 30% zijn haalbaar;
  • Een besparing van +/- 5% op brandstof;

Kortom; Door het chiptunen van je Honda ben je substantieel minder geld kwijt bent aan brandstof. En tegelijkertijd krijgt je Honda ook meer vermogen.

Verbeter direct de rijsprestaties van je Honda

Acceleratie verbetering

Naast het verbeteren van vermogen en koppel, zal de acceleratietijd van de Honda worden verlaagd . Wij beperken ook de vertraging in de brandstofontsteking, waardoor het pedaal beter reageert zonder het daadwerkelijk gevoeliger te maken. Deze verbeteringen merk je met name bij het rijden met lage snelheden en wanneer je het gaspedaal intrapt direct na het afremmen.

Minder brandstofverbruik

Er zijn een reeks software parameters die rechtstreeks verband houden met het verbruik van brandstof. Afhankelijk van de rijstijl en de brandstofkwaliteit kan brandstofbesparing gerealiseerd worden!

Bescherming van de koppeling

Bij lagere toeren zorgt tuning voor een verhoogd koppel/draaimoment. Bij een te extreme opbouw van koppel zal de koppeling en aandrijflijn kunnen beschadigen. Dit is te herkennen aan een koppeling die slipt of een dreunende aandrijflijn. Wij bouwen de koppeltoename geleidelijk op zodat de koppeling, de aandrijflijn en de versnellingsbak (automaat / handgeschakeld) niet te veel worden belast en de koppelopbouw natuurlijk aanvoelt.

Soepele rijervaring

Het gevoel dat de tuning geeft is enorm bepalend. Dikwijls wordt bij chiptuning alleen het moment van WOT, oftewel Wide Open Trottle, gewijzigd. Dit terwijl je normaliter totaal niet vol gas rijdt. Daarom zorgen wij ervoor dat bij lagere gaspedaalstanden al meer kracht merkbaar is.

Honda chiptuning maatwerk

Hedendaagse Honda modellen zijn vandaag de dag van een ECU voorzien, ook bekend als het regelapparaat. Dit regelapparaat is het brein van de Honda motor. Het regelt bijvoorbeeld het moment van ontsteking, de hoeveelheid brandstof die wordt ingespoten, de duur hiervan, bgrenzing van de koppel etc. De ECU heeft een geheugen waar “parameters” met betrekking tot de regeling staan opgeslagen. Door middel van het aanpassen van software is bij turbomotoren 20% tot 40% vermogenswinst haalbaar. Dit uit zich in een voelbaar merkbare toename in koppel (trekkracht) en een stijging van de topsnelheid. Bij atmosferische motoren (zonder turbo) is de winst substantieel lager, omstreeks 6 tot 8%.

Hoezo gebruikt de Honda fabrikant deze marge niet zelf?

Een terechte veelgestelde vraag. Waarom stelt de Honda de software zelf niet optimaal af. De auto’s van Honda worden in talrijk landen verkocht. De software wordt daarom afgesteld met een ruime marge. In bepaalde landen is deze marge dan ook essentieel vanwege allerhande factoren. Denk hier bijvoorbeeld aan extreem weer, slecht onderhoud, lage kwaliteit brandstoffen en olie etc. In Nederland verkeren wij in ideale omstandigheden en kan dus zonder gevaar motoroptimalisatie plaatsvinden.

Hoe is het verbruik na Honda chiptuning?

Bij behoud van dezelfde rijstijl als voor de tuning kan door het optimaliseren van alle instellingen, zeker bij turbodiesel- en reguliere dieselmotoren, in de praktijk een lager verbruik behaald worden van gemiddeld tussen de 5 tot 10%. Benzinemotoren gaan niet meer verbruiken, maar ook niet minder..

Meer weten over Honda chiptuning? Neem contact op