Chiptuning MazdaMazda chiptuning specialist

chiptuning MazdaEen Mazda met meer koppel en vermogen en gelijktijdig zuiniger?
Dat is mogelijk met onze maatwerk Mazda chiptuning!

Hier vind je een overzicht van alle Mazda types waarvoor wij optimalisatie kunnen uitvoeren. Staat je Mazda er onverhoopt niet tussen? Neem even contact met ons op. Het vermogen, koppel en bovenal het rijcomfort zal toenemen door het optimaliseren van de software.

Tijdens de tuning van de Mazda worden de parameters van de programmatuur beter afgestemd. Door deze ideale afstemming levert Mazda chiptuning grofweg;

  • Tot ruim 25% aan extra vermogen;
  • Tot 30% meer trekkracht;
  • Een substantieel zuinigere Mazda, tot wel 5% brandstofbesparing;

Kortom; Meer vermogen, koppel en brandstofbesparing voor je Mazda.

Verbeter direct de rijsprestaties van je Mazda

Acceleratie verbetering

Naast het verbeteren van vermogen en koppel, zal de acceleratietijd van de Mazda worden verlaagd . Wij beperken daarnaast de vertraging in de ontsteking, waardoor het pedaal beter reageert zonder het daadwerkelijk gevoeliger te maken. Deze verbeteringen merk je voornamelijk bij het rijden met lage snelheden en wanneer je het gaspedaal intrapt direct na het remmen.

Lager Brandstofverbruik

Er zijn een reeks software parameters die direct verband houden met het verbruik van brandstof. Afhankelijk van rijstijl en de brandstofkwaliteit kan lager brandstofverbruik gerealiseerd worden!

Bescherming van de koppeling

Tuning zorgt voor een verhoogd koppel/draaimoment bij lagere toeren. Bij extreme opbouw van koppel zal de koppeling en aandrijflijn beschadigd raken. Te herkennen aan een slippende koppeling of een dreunende aandrijflijn. Wij bouwen de koppeltoename langzaam op zodat de koppeling, de aandrijflijn en de versnellingsbak (automaat / handgeschakeld) niet te veel worden belast en de koppelopbouw natuurlijk aanvoelt.

Soepele rijervaring

Het gevoel dat de chiptuning geeft is erg belangrijk. Regelmatig wordt bij tuning alleen het moment van WOT, oftewel Wide Open Trottle, aangepast. Dit terwijl je merendeels totaal niet vol gas zal rijden. Daarom zorgen wij ervoor dat bij lagere gaspedaalstanden al meer kracht voelbaar is.

Mazda chiptuning op maat

Moderne Mazda modellen zijn tegenwoordig voorzien van een ECU, ook wel het regelapparaat genaamd. De ECU is het brein van de Mazda motor. Het regelt bijvoorbeeld het ontstekingsmoment, de exacte hoeveelheid ingespoten brandstof, inspuit duur, koppelbegrenzing etc. De computer is voorzien van een geheugen waar “parameters” staan opgeslagen met betrekking tot deze regeling. Door middel van het aanpassen van software is bij turbomotoren 20% tot 40% vermogenswinst denkbaar. Dit uit zich in een voelbaar merkbare koppeltoename (trekkracht) en een toename van de topsnelheid. Bij atmosferische motoren (zonder turbo) is de vermogenswinst aanzienlijk minder, ongeveer 6 tot 8%.

Waarom gebruikt Mazda deze marge zelf niet?

Een vraag die we vaker horen. Waarom stelt de Mazda de software niet optimaal af. De auto’s van Mazda worden in veel landen verkocht. De software wordt daarom afgesteld met een grote marge. In bepaalde landen is deze marge dan ook cruciaal wegens allerlei redenen. Denk hierbij aan extreem weer, slecht onderhoud, lage kwaliteit brandstoffen en olie etc. In Nederland verkeren wij wat dat betreft in ideale omstandigheden en kan dus zonder risico voor de motor de optimalisatie plaatsvinden.

Hoe is het brandstofverbruik na Mazda chiptuning?

Uitgaande van dezelfde rijstijl als voor de tuning kan door optimalisatie van alle parameters, met name bij turbodiesel- en gewone dieselmotoren, in de praktijk een besparing gerealiseerd worden van 5 tot 10%. Benzinemotoren gaan niet meer verbruiken, maar ook niet minder..

Meer weten over Mazda chiptuning? Neem contact op