Ecotuning

Bespaar tot meer dan 5% aan brandstof.

Bij Scholtmeijer Tuning staan zorg voor het milieu en duurzaamheid hoog in het vaandel. Daarom introduceren wij eco-optimalisatie oftewel eco-tuning. Eco-tuning is een vorm van chiptuning waarbij de focus ligt op brandstofbesparing. Deze manier van tuning zorgt ervoor dat u tot wel 12% brandstof bespaart, zonder dat uw auto aan vermogen inlevert.

Hoe werkt ecotuning?
De motor van een moderne auto wordt aangestuurd door software. Deze software is onder andere bepalend voor de hoeveelheid brandstof die wordt ingespoten, de druk in de motor en het moment van ontsteking. Middels eco-tuning wordt de software van de auto aangepast aan uw persoonlijke voorkeuren en rijgedrag.

Door de software nauwkeurig af te stellen vindt er een meer efficiënte verbranding plaats. De inspuitdruk wordt verhoogd, waardoor er slechts een korte verbrandingstijd nodig is. Tevens zorgt een hogere inspuitdruk ervoor dat er bij een constante snelheid, in kortere tijd eenzelfde hoeveelheid brandstof wordt ingespoten. Hierdoor wordt er meer rendement uit de brandstof gehaald. Eco-optimalisatie zorgt op deze manier voor brandstofbesparing en daardoor voor minder CO2 emissie.

Zowel particulier als zakelijk is deze vorm van tuning zeer aantrekkelijk. U rijdt meer kilometers op één liter brandstof. Dit is beter voor het milieu en levert u bovendien een flinke kostenbesparing op.