Werkwijze Chiptuning

Wat is Chiptuning en hoe werkt het.

Tegenwoordig hebben alle autos een computer onder de motorkap. Deze computer wordt ECU genoemd. ECU staat voor Electronic Control Unit. De ECU stuurt alle mechanische processen van de auto aan. De software op de ECU kan aangepast worden, dit wordt ook wel chiptuning genoemd. De software wordt gemaakt door de fabrikanten met behoorlijke veiligheidsmarge’s. Ook komt het voor dat motoren via de software van de fabrikant worden afgeknepen, om zo meerdere prestatie varianten aan te bieden, maar hebben exact dezelfde motor.

De parameters die de fabrikanten ingegeven, kunnen aangepast worden, waardoor je specifieke prestaties kunt verkrijgen. Deze aanpassingen kunnen leiden tot meer vermogen, meer koppel, minder brandstofverbruik. Ook is het mogelijk om andere aanpassingen te doen zoals het uitschakelen van de ECR, Roetfilter en foutmeldingen verwijderen.

Denk goed na voordat je aan chiptuning begint. Er zijn veel chiptuners die wel een software kunnen uitlezen en inladen maar eigenlijk geen idee hebben hoe mechanische processen werken. Waardoor ze dus risico nemen met uw auto.

Bij Tuningdiscount krijgt u Chiptuning op maat! Dit houdt in dat de aanpassing gedaan wordt op basis van uw wensen en krijgt u een kwalitatieve hoogwaardige tuning. De veiligheidsmarges die de autofabrikanten aanhouden zijn zo ruim, dat wij altijd binnen deze grenzen chiptunen. Hierdoor zal uw automotor nooit risico lopen op schade.

Ga voor meer vermogen naar de homepagina en vul uw gegevens in om te zien hoeveel meer vermogen uw kunt behalen.

Tuningdiscount gaat alleen voor de hoogste kwaliteit in product, garantie en service:

  • 3 jaar garantie op de software
  • 14 dagen niet goed geld terug garantie
  • na een dealer update gratis her-tunen
  • kosteloos terugzetten naar originele fabriekswaardes
  • geen ingekochte programma’s, maar handgemaakte software
  • gebruik van originele software van uw auto. Uw auto behoud de originele software en hardware nummers
  • Chiptuning op ieder gewenste locatie